Založ si blog

Slovensko potrebuje viac moslimov v médiách. Rómovia majú Rytmusa.

Rómovia

Slovensko je až príliš konzervatívna krajina. Roky nám trvalo a stále ešte trvá začleniť našich Rómov do väčšinovej spoločnosti. Postupne sa to darí a začíname si zvykať aj na množstvo úspešných Rómov, ktorých poznáme z televízie. Patrik „Rytmus“ Vrbovský, hudobné rodiny Kmeťovci a Sarköziovci, poslanec Peter Pollák, speváčka Vierka Berkyová, boxer Peter „Koza“ Baláž či kulturista Adam Cibuľa. Sú to skvelé príklady toho, že aj Róm môže byť úspešný! 

Homosexuáli

Homosexuáli boli u nás tiež roky tabu. Síce o nich už roky vieme, hlavne v médiách majú najväčšie zastúpenie. Moderátori, redaktori, speváci, politici či herci. Verejne sa priznal zatiaľ iba Viktor Horján. Podľa jeho tvrdení je jediný sexsymbol v médiách s heterosexuálnou orientáciou Jaro Slávik. (pozn. Ten však v mladosti točil gayporno). Zvyšok radšej nebudem menovať, lebo som chcel napísať krátky blog 🙂 Zvykli sme si na nich a že ich rešpektujeme sme v poslednom referende aj potvrdili.

Moslimovia

Čo chýba našej spoločnosti je vytvorenie podobného pozitívneho obrazu moslimov v médiách. Poznáte vôbec nejakého? Myslím, že by to chcelo nejakého pekného moslima po boku Zlatice Puškárovej vo večerných novinách. Možno by dobre zapôsobil aj šikovný moslimský futbalista hrajúci za Slovan. Inšpirovať by sa dalo aj nemeckým seriálom Kobra 11 s charizmatickým Semirom Gerkhanom. Možno by niekto namietal, že toto tabu už bolo na Slovensku prelomené účinkovaním Rezu Giviliho vo Farme. Čo je však za poriadneho moslima, keď tam jedol bravčové mäso, chlastal slivovicu, odriekal Otčenáš a súložil so slovenskými dievčencami?

Jedna lastovička leto nerobí. Preto som za to aby nám v televízii ponúkli viac milých moslimov ako Reza. Je to jediná cesta, aby si Slováci trochu zvykli a prijali aj túto zatiaľ menšinu. Garantujem vám, že ak nejaký predajca kebabu vyhrá Československo má talent, alebo nahrá spoločnú pieseň s Twinskami tak sa obraz moslimov zmení. Pozrite sa na takého Borisa Kollára, dieťa s černoškou už má – je len otázka času, že ho splodí aj s nejakou peknou sýrskou utečenkyňou.

Sebareflexia: uznávam, som hlupák . ..

22.03.2023

Musím si priznať, že som sa ako väčšina z vás dal nachytať. V dnešnej dobe rýchlych a často neoverených správ a zároveň množstva kadejakých zdrojov som príliš veľa času venoval zbytočnostiam. Hľadal som pravdu, kto reálne začal konflikt na Ukrajine a dostal som sa v pátraní už do čias ZSSR. Keď som chcel zistiť, či bombardovanie Srbska bol dobrý nápad, hľadaním [...]

Vyhrážal sa Ficovi, muža z KE zavreli za mreže!

03.03.2023

Na nedávnom mediálnom výbore Blaha nehovoril pravdu – nie všetky vyhrážky Ficovi ostali nepovšimnuté. Pred pár rokmi opitý Jozef Dvorožňák z Košíc (2,7 promile) zavolal na číslo 158, že „Prosím vás pekne, chcem zastreliť Fica. Môžete ma zavrieť. Za to, čo dneska prehlásil, ten hajzel!“. Po príchode policajtov netajil ani svoj názor na celú politickú [...]

Dezorientovaní voliči SMERu neveria médiám

01.03.2023

Stále som sa divím kde berie Róbert Fico tú podporu od občanov. Včera mi však vyskočil na sociálnych sieťach zaujímavý príspevok o tom ako fanúšikovia strany SMER a obdivovatelia bývalého podpredsedu strany Pavla Pašku ešte aj pár rokov po jeho smrti mu veselo gratulujú na jeho verejnom profile na Facebooku a posielajú mu kytice a želajú veľa zdravia. Pavol Paška by mal [...]

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

Kim Jo-džong

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

24.04.2024 09:50

Severná Kórea tvrdí, že vojenské cvičenia USA sú prípravou na jadrovú vojnu proti Pchjongjangu.

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.