Založ si blog

Prečo sa v audio textovej súťaži nedá vyhrať?

avV stredu ráno na TV Dajto a rovnako aj dnes som si všimol zaujímavé zadanie súťaže v relácií Akčná výhra. Vyzerá to celkom jednoducho, stačí nájsť jedno správne mesto ktoré poskladáte z písmen na obrázku. Chcete si overiť svoje znalosti? Skúste to.

Poradím, že z aktuálneho zoznamu 128 slovenských miest z písmen na obrazovke môžete zostaviť až 23: Košice, Prešov, Nitra, Trnava, Martin, Poprad, Čadca, Trebišov, Snina, Senica, Senec, Kežmarok, Detva, Sabinov, Stropkov, Modra, Sečovce, Svit, Žarnovica, Sobrance, Kremnica, Tisovec a Čierna nad Tisou.

V stredu sa do štúdia dovolalo 14 divákov so zdanlivo správnou odpoveďou, dnes boli len štyria. Samozrejme nikto z nich neuhádol a nezískal výhru 500€ (streda) ani 300€ (dnes)!  V stredu totiž réžia chcela počuť mesto SVIT a dnes zase SENEC!

O aké mesto ide a ktoré je to správne sa samozrejme dozviete až v samom závere – princíp hry je v tom, že môžete nechať zavolať až 22 divákov, pretože správna odpoveď bude až tá posledná 23 – tia. Ak by šlo o korektnú súťaž, tak dám tej blondínke do ruky papier kde na druhej strane je napísaná odpoveď a nechám ju na konci otočiť, aby sme si overili serióznosť súťaže. Je to podobné ako keď máte uhádnuť na aké číslo od 1 do 10 myslím a dám vám 9 pokusov ho uhádnuť. Podarí sa vám to? Navrhujem réžii nabudúce dať hádať divákov či má moderátorka nohavičky, to by sa dalo aspoň v závere hry overiť!

Pre korektnosť ešte dodám, že diváci úplne bez výhry neostali. Počas hry sa vyhlásila časomiera počas ktorej odmenili vždy 1 diváka za nesprávnu odpoveď. Áno čítate správne, za zlú odpoveď! V stredu tak odmenili 40€ odpoveď Banská Štiavnica a dnes 30€ oceniliaspoň logicky správnu Modru. Zbohom buď zdravý rozum!

Sebareflexia: uznávam, som hlupák . ..

22.03.2023

Musím si priznať, že som sa ako väčšina z vás dal nachytať. V dnešnej dobe rýchlych a často neoverených správ a zároveň množstva kadejakých zdrojov som príliš veľa času venoval zbytočnostiam. Hľadal som pravdu, kto reálne začal konflikt na Ukrajine a dostal som sa v pátraní už do čias ZSSR. Keď som chcel zistiť, či bombardovanie Srbska bol dobrý nápad, hľadaním [...]

Vyhrážal sa Ficovi, muža z KE zavreli za mreže!

03.03.2023

Na nedávnom mediálnom výbore Blaha nehovoril pravdu – nie všetky vyhrážky Ficovi ostali nepovšimnuté. Pred pár rokmi opitý Jozef Dvorožňák z Košíc (2,7 promile) zavolal na číslo 158, že „Prosím vás pekne, chcem zastreliť Fica. Môžete ma zavrieť. Za to, čo dneska prehlásil, ten hajzel!“. Po príchode policajtov netajil ani svoj názor na celú politickú [...]

Dezorientovaní voliči SMERu neveria médiám

01.03.2023

Stále som sa divím kde berie Róbert Fico tú podporu od občanov. Včera mi však vyskočil na sociálnych sieťach zaujímavý príspevok o tom ako fanúšikovia strany SMER a obdivovatelia bývalého podpredsedu strany Pavla Pašku ešte aj pár rokov po jeho smrti mu veselo gratulujú na jeho verejnom profile na Facebooku a posielajú mu kytice a želajú veľa zdravia. Pavol Paška by mal [...]

Zuzana Čaputová / Aurel Sabó / Jaroslav Krám / Juraj Štefanka /

Prezidentka povýšila a vymenovala troch generálov. Čaputová vyzdvihla ich pôsobenie v štruktúrach NATO

18.04.2024 15:34

Prezidentka zdôraznila, že povýšení dôstojníci zosobňujú aj prínos Slovenska a jeho armády v rámci spojenectva v NATO.

Vít Rakušan

Rakušan: Migračný pakt nie je skvelý, ale nové pravidlá sú potrebné. Podľa Babiša klame

18.04.2024 15:12

Podľa Rakušana kým budú v ČR budú ukrajinskí utečenci, Česko bude mať v solidárnom systéme výnimku.

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.