Založ si blog

Polícia vypočula bieleho koňa Matoviča po 8 rokoch!

Viete kedy politik klame? Keď pohybuje perami …

To, že Igor Matovič niečo tají je hádam každému jasné. Každý politik sa začne pri nepríjemných otázkach vykrúcať a vidíte už na prvý pohľad. Bolo to tak, keď Rado vysvetľoval Igorovu nahrávku aj keď Robo vysvetľoval ako to bolo s pitím koly v jednom byte. Mňa osobne však príbeh nejakého úspešného podnikateľa, ktorý sa rozhodne dať zmiznúť svoje účtovníctvo príliš nezaujíma. Na otázky o porušení zákona predsa máme Daňový úrad, prokuratúru a políciu. Ak na skartované účtovníctvo podnikateľa po 8 rokoch musí upozorniť predseda vlády, tak tu niečo nie je v poriadku! Ak má Daňový úrad problém vyšetriť za 8 rokov Igorove krabice, čo potom prípady kedy si stovky podnikateľov účtovali DPH za presun tovaru po celej Európe pričom sa tovar nepohol z miesta?

Prečo prípad Matoviča neskúmal Daňový úrad poriadne už v roku 2008, keď zistil, že účtovníctvo skončilo v zbere?  Ak bol porušený zákon už vtedy, prečo doteraz spala aj polícia či prokuratúra? Opäť sa všetky úrady prebudili, až po tom, čo sa kauza dostala do večerného spravodajstva a dôkazy predložil sám premiér? 8 rokov bolo všetko v poriadku?

Je predsa jasné, že to čo predložil premiér Fico ako dôkazy, museli mať daňováci už v roku 2008, v tom roku zmizlo účtovníctvo a boli podpísané všetky doklady. O tom, že Smer o tejto kauze vedel už skôr neopatrne oznámila Renáta Zmajkovičová v roku 2010. Nová informácia je len výpoveď pána Vandáka len deň po tlačovke Róberta Fica. To bol taký problém vypočuť Vandáka na polícii už v roku 2008? Kde bol doteraz? Vrátil sa z dovolenky v Belize? Podľa intelektu svedka Vandráka a jeho výpovede z roku 2016 sa nazdávam, že jeho vypočutie pred 8 rokmi by bolo omnoho presnejšie a menej by používal spojenie „už si nepamätám“. A to si predstavte, že by Vandák bol tak šikovný, že by si situáciu pri likvidovaní účtovníctva s Matovičom v roku 2008 nahral na mobil, alebo kameru. To by bola teraz veľmi cenná nahrávka. Ako chce polícia vypátrať na základe vzájomného obviňovania dvoch ľudí, ktorí z nich dvoch zničil nejaké krabice s účtovníctvom? Tá istá polícia, ktorá ešte nepozná vraha pumpára Erika z minulého roku, pričom vraždu má natočenú na videu. Chcete sa staviť, že po voľbách sa trestné stíhanie na Igora Matoviča zastaví z dôvodu nedostatku dôkazov?

Sebareflexia: uznávam, som hlupák . ..

22.03.2023

Musím si priznať, že som sa ako väčšina z vás dal nachytať. V dnešnej dobe rýchlych a často neoverených správ a zároveň množstva kadejakých zdrojov som príliš veľa času venoval zbytočnostiam. Hľadal som pravdu, kto reálne začal konflikt na Ukrajine a dostal som sa v pátraní už do čias ZSSR. Keď som chcel zistiť, či bombardovanie Srbska bol dobrý nápad, hľadaním [...]

Vyhrážal sa Ficovi, muža z KE zavreli za mreže!

03.03.2023

Na nedávnom mediálnom výbore Blaha nehovoril pravdu – nie všetky vyhrážky Ficovi ostali nepovšimnuté. Pred pár rokmi opitý Jozef Dvorožňák z Košíc (2,7 promile) zavolal na číslo 158, že „Prosím vás pekne, chcem zastreliť Fica. Môžete ma zavrieť. Za to, čo dneska prehlásil, ten hajzel!“. Po príchode policajtov netajil ani svoj názor na celú politickú [...]

Dezorientovaní voliči SMERu neveria médiám

01.03.2023

Stále som sa divím kde berie Róbert Fico tú podporu od občanov. Včera mi však vyskočil na sociálnych sieťach zaujímavý príspevok o tom ako fanúšikovia strany SMER a obdivovatelia bývalého podpredsedu strany Pavla Pašku ešte aj pár rokov po jeho smrti mu veselo gratulujú na jeho verejnom profile na Facebooku a posielajú mu kytice a želajú veľa zdravia. Pavol Paška by mal [...]

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.