Založ si blog

Je suis Fľak

Mediálna kauza týždňa: v detskom časopise Fľak sa objavili rasistické vtipy. Samozrejme súhlasím s názorom, že ich uverejnenie časopise s takouto cieľovkou je hlúposť a chápem verejné pobúrenie. Samotné deti asi väčšinu vtipov ani nepochopili. Na druhej strane „bratislavskú kaviareň“ rozhorčili samotné vtipy s rómskou tématikou, ktoré dokonca majú napĺňať skutkovú podstatu trestných činov hanobenia rasy. Našli sa dokonca aj experti, ktorí napadli aj pointu vtipov vzhľadom k zaužívaným stereotypom o Rómoch. Vtip má byť vtipný, nemusí byť ani logický ani vychádzať z overených faktov. Tak som si našiel pár podobných vtipov na internete a pokúsim sa ich rovnako analyzovať. Ak by mal niekto potrebu podať trestné oznámenie – rád prezradím aj ich zdroj.

Aký je rozdiel medzi zrazeným ježkom a zrazeným cigáňom?
Pred ježkom je brzdná dráha.

(mýtus! Málokedy je možno na ceste zaregistrovať ježka a vyhnúť sa jeho zrazeniu brzdením. Tvrdiť, že šofér pre ježkom brzdí je hlúposť. Na druhej strane nedávno som videl video z východu, kde šofér zrazil Róma v dedine Žehra spôsobom, že ani len nebrzdil.)

—————————————————————–

Rómovi sa zapáčili medené odkvapové ríny na poľovníkovom dome.
Vyšiel na strechu a chcel ich odmontovať.
Vtom vyšiel z domu majiteľ a kričí:
– Cigán, čo tam robíš?
Ten pripravený na všetko pokojne odpovie:
– Slnko svieti, tak chytám bronz.
Poľovník sa usmeje, nabije brokovnicu a povie:
– Tak poď rýchlo dolu, lebo schytáš olovo!

(mýtus! Je síce pravda, že Rómovia spôsobujú drobnú kriminalitu aj v oblasti krádeží, pričom často kradnú na cudzom pozemku. Na druhej strane biely oligarchovia a politici okradnú tento štát o milióny – viď posledný prípad advokáta s odmenou 64.000.000€. Biely ľudia teda kradnú viac ako Rómovia!)

—————————————————————–

Na Luníku IX sa reportér pýta Róma:

– A vy máte koľko detí?
Dežo hrdo odpovie:
– Šestnásť. My sme veľká rodina.
– Vy nie ste rodina, – poznamená reportér, – vy ste chovná stanica.

(mýtus! Väčší počet detí v rodinách nie je len v rómskych komunitách, podobné čísla dosahujú aj gádžovia napr. na Orave.Sám prezident SR má dokonca 5 detí a určite poznáte úctihodné číslo Borisa Kollára.)

—————————————————————–

– Ako robí psík?
– Hav, hav!
– Ako robí mačička?
– Mňau, mňau!
– Ako robí Cigán?
– Cigán nerobí…

(mýtus! Toto je stará demagogická klasika. Počet nezamestnaných bielych občanov SR vysoko prevyšuje počet nezamestnaných Rómov na úrade práce.)

—————————————————————–

Ako robia mačky na Luníku 9?
Na cibuľke.

(mýtus! Nie je potvrdené, že v Rómskych osadách dochádza ku plošnej konzumácii mačiek alebo psov. Na základe pár príkladov nemožno plošne odsúdiť celú komunitu. V obci Valaská v okrese Brezno sa pretrváva fašiangový zvyk konzumácie klobás vyrobených z psieho mäsa.)

—————————————————————–

Cigáň kradne drevo v lese. Okolo ide horár a kričí:
„Cigáň, prečo kradneš to drevo?“
Cigáň: „To je pre kravy.“
Horár: „Hej? A odkedy kravy žerú drevo?“
Cigáň: „No čo nezožerú, popálime…“

(mýtus! Omnoho väčšie škody na lesoch spôsobujú podľa ochranárov lesníci. Je verejné tajomstvo, že z lesov sa kradnú plné autá guľatiny a chýbajúca drevná hmota je prisudzovaná rómskym nájazdom do lesov.)

—————————————————————–

Na záver upozornenie pre OČTK (ľudovo povedané policajtov): texty čiernym hrubým písmom sú prebrané VTIPY, ktoré nevyjadrujú názory a presvedčenie autora blogu. Autor nie je členom ani sympatizantom žiadneho hnutia podporujúceho potláčanie práv menšín. Píšem to preto, lebo vo vtipoch sú policajti vykreslení ako mentálne slabší jedinci kde polovica vie čítať a druhá polovica písať. Len aby nedošlo k nejakému nedorozumeniu. 

 

 

 

 

 

Sebareflexia: uznávam, som hlupák . ..

22.03.2023

Musím si priznať, že som sa ako väčšina z vás dal nachytať. V dnešnej dobe rýchlych a často neoverených správ a zároveň množstva kadejakých zdrojov som príliš veľa času venoval zbytočnostiam. Hľadal som pravdu, kto reálne začal konflikt na Ukrajine a dostal som sa v pátraní už do čias ZSSR. Keď som chcel zistiť, či bombardovanie Srbska bol dobrý nápad, hľadaním [...]

Vyhrážal sa Ficovi, muža z KE zavreli za mreže!

03.03.2023

Na nedávnom mediálnom výbore Blaha nehovoril pravdu – nie všetky vyhrážky Ficovi ostali nepovšimnuté. Pred pár rokmi opitý Jozef Dvorožňák z Košíc (2,7 promile) zavolal na číslo 158, že „Prosím vás pekne, chcem zastreliť Fica. Môžete ma zavrieť. Za to, čo dneska prehlásil, ten hajzel!“. Po príchode policajtov netajil ani svoj názor na celú politickú [...]

Dezorientovaní voliči SMERu neveria médiám

01.03.2023

Stále som sa divím kde berie Róbert Fico tú podporu od občanov. Včera mi však vyskočil na sociálnych sieťach zaujímavý príspevok o tom ako fanúšikovia strany SMER a obdivovatelia bývalého podpredsedu strany Pavla Pašku ešte aj pár rokov po jeho smrti mu veselo gratulujú na jeho verejnom profile na Facebooku a posielajú mu kytice a želajú veľa zdravia. Pavol Paška by mal [...]

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

policia meranie rachlosti radar

Pezinská Baba nie je diaľnica. Vodič dvojnásobne prekročil rýchlosť, prišiel o „papiere“

19.04.2024 09:56

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu.