Založ si blog

Dokáže naša polícia vyšetriť vraždu Jána a Martiny?

Podľa Tibora Gašpara vyšetruje vraždu Jána a Martiny viac ako 100 policajtov a čaká sa na zapojenie tímov zo zahraničia. Či to bude stačiť, vážne pochybujem! Každý z vás vie ako dlho sa ťahá vyšetrovanie vrážd Daniela Tupého a Ernesta Valka. Ja by som sa však pozrel bližšie na dva iné prípady a ich „vyšetrovanie“.

1. Vražda pumpára Erika (24) z roku 2015

Mladého zamestnanca čerpacej stanice vo Veľkej Lomnici zastrelil vrah maskovaný kuklou 2 ranami. Polícia mala k dispozícii aj videozáznam z kamery na benzínke. Tri týždne po vražde policajti zatkli 26 ročného Lukáša,  kuchára z Kežmarku – podľa jeho slov po neho prišlo autobusom viac ako 70 kukláčov. Neskôr sa zistilo, že šlo o omyl a Lukáš, ktorý pre hanbu zo zadržania pracuje radšej v zahraničí žiada od štátu vysoké odškodné. Vrah doteraz pobehuje medzi nami.

2. Fekálny fantóm Bratislavy

V roku 2015 začal v Bratislave neznámy páchateľ močiť a natierať hov*nom ženy. Polícia zatkla Martina Macka, syna generála armády SR. Martin sa ku skutku  priznal, viaceré obete ho identifikovali a za jeho konanie sa ospravedlni aj jeho otec. V roku 2017 však súd zatiaľ neprávoplatne zbavil obžalovaného viny s tým, že predpokladá že skutky spáchal iný obvinený (tkz. fekálny fantóm 2 fitness tréner Dušan). Áno! Rátate dobre, prípad natierania fekáliami nie je ukončený ani po 3 rokoch!

Ja sa teda pýtam, či je naša polícia schopná objasniť vraždu Jána a Martiny, ktorú pravdepodobne spáchal nejaký nájomný vrah (špecialista) ak má problém nájsť vraha „obyčajného“ prepadu benzínky z ktorej má aj kamerový záznam a bola na mieste do pár hodín od vraždy. A rovnako sa pýtam, či jej nebude problém označiť správneho páchateľa ak sa zamotala v prípade muža, ktorý veselo behal po meste medzi množstvo svedkov a natieral ženy (asi) vlastným močom a hov*nami, teda zanechával kvalitné stopy DNA.  Ak by som bol ironický tak poviem, že najlepšie sa polícii vyšetrovali tie posledné prípady vrážd žien, kedy páchateľ zastrelil manželku a potom seba a teda ostal na mieste činu, aby ho polícia nemusela dlho hľadať.

 

Sebareflexia: uznávam, som hlupák . ..

22.03.2023

Musím si priznať, že som sa ako väčšina z vás dal nachytať. V dnešnej dobe rýchlych a často neoverených správ a zároveň množstva kadejakých zdrojov som príliš veľa času venoval zbytočnostiam. Hľadal som pravdu, kto reálne začal konflikt na Ukrajine a dostal som sa v pátraní už do čias ZSSR. Keď som chcel zistiť, či bombardovanie Srbska bol dobrý nápad, hľadaním [...]

Vyhrážal sa Ficovi, muža z KE zavreli za mreže!

03.03.2023

Na nedávnom mediálnom výbore Blaha nehovoril pravdu – nie všetky vyhrážky Ficovi ostali nepovšimnuté. Pred pár rokmi opitý Jozef Dvorožňák z Košíc (2,7 promile) zavolal na číslo 158, že „Prosím vás pekne, chcem zastreliť Fica. Môžete ma zavrieť. Za to, čo dneska prehlásil, ten hajzel!“. Po príchode policajtov netajil ani svoj názor na celú politickú [...]

Dezorientovaní voliči SMERu neveria médiám

01.03.2023

Stále som sa divím kde berie Róbert Fico tú podporu od občanov. Včera mi však vyskočil na sociálnych sieťach zaujímavý príspevok o tom ako fanúšikovia strany SMER a obdivovatelia bývalého podpredsedu strany Pavla Pašku ešte aj pár rokov po jeho smrti mu veselo gratulujú na jeho verejnom profile na Facebooku a posielajú mu kytice a želajú veľa zdravia. Pavol Paška by mal [...]

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Venezuela

Necestujte do Venezuely, varuje Slovákov rezort diplomacie. Zvážiť majú cestu do Kolumbie a Ekvádora

18.04.2024 13:49

Ministerstvo pripomína, že SR nemá ani v jednej z krajín zastupiteľský úrad.

World Press Photo, palestínčanka, gaza, izrael, Mohammed Salem

Plačúca Palestínčanka s mŕtvym dieťaťom v náručí. World Press Photo tento rok vyhrala snímka z Gazy

18.04.2024 13:40

Usporiadatelia pripomenuli nebezpečenstvo, akému fotoreportéri počas pokrývania vojnových konfliktov čelia.