Čomu preboha tlieskalo 40 lekárov v súdnej sieni?

21. januára 2015, winnetou, Nezaradené

MUDr. Eva G. je prvá lekárka odsúdená nepodmienečne za smrť pacienta na Slovensku. Rozsudok doteraz nie je právoplatný, lekárka sa odvolala.

V decembri 2009 prišla matka s vtedy 4-ročným Miškom Hajasom s vysokými teplotami na pohotovosť kde slúžila MUDr. Eva G., ktorá ich však po vyšetrení poslala domov. O pár hodín sa matka so synčekom vrátila opäť a opäť boli poslaní domov. Malý Miško zomrel nasledujúci deň ráno na akútny zápal pľúc. Podľa slov matky jeho posledné slovo bolo „mami“.

Okresný súd v Trenčíne lekárku 5. marca 2013 uznal za vinnú za usmrtenie a odsúdil na 2 a pol roka väzenia. Ak vás zaujala výška trestu, rád by som vás vrátil na začiatok vety a upozornil na obdobie počas ktorého zdrvená matka čakala na verdikt súdu.

3 ROKY a 4 MESIACE !!! 

Viac ako 3 roky trvalo našej polícii a súdom, aby dokázali povedať matke ktorá prišla o to najcennejšie, kto ponesie vinu za smrť jej dieťaťa. Príbeh však pokračuje, lekárka sa odvolala a odvolací Krajský súd už po 5 mesiacoch dokázal lekárku oslobodiť.

PO VYNESENÍ ROZSUDKU V SÁLE ASI 40 KOLEGOV LEKÁRKY TLIESKALO SUDCOM PRED OČAMI MIŠKOVEJ MATKY !!!

Lekári aj takto ukázali ako v ťažkých chvíľach dokážu ťahať za jeden povraz.

V apríli 2014 prípad po odvolaní pani Hajasovej vrátil Najvyšší súd opäť do Trenčína. Termín súdu ešte nebol určený a ani po 5 rokoch !!! teda prípad neuzavreli právoplatným rozhodnutím. Miško Hajas by mal teraz už 9 rokov.

JA TIEŽ ROVNAKO TLIESKAM SPRAVODLIVOSTI V TOMTO ŠTÁTE !!!

 

mis

Matka Renáta Hajasová, foto: Pravda.sk