Ako prepravku mäsa riešili elitní policajti a Špecializovaný súd

6. júla 2015, winnetou, Nezaradené

Krajský súd v Bratislave momentálne pracuje na prípade piatich vrážd!, v ktorom je obžalovaná skupina mužov okolo ukrajinského bosa V.Y….  Na druhej strane Špecializovaný trestný súd, ktorý bol založený aby riešil tie najväčšie prípady organizovaného zločinu a korupcie pred dvoma mesiacmi súdil kandidáta na starostu rómskej obce Bystrany Štefana Ž., že pred novembrovými voľbami prišiel do rodinného domu v obci Bystrany a ponúkol siedmim osobám prepravku mäsa nezisteného obsahu ako úplatok za to, aby pri voľbách starostu obce volili práve jeho. Vyšetrovanie tohto prípadu storočia až po rozsudok trvalo 8 mesiacov! Súd mu udelil ročnú podmienku!

Do pozornosti dávam hlavne to, že kým vraždy vyšetrujú „obyčajní“ kriminalisti na okrese, na takéto prípady pár kg mäsa máme vyčlenený elitný tím Národnej kriminálnej agentúry, teda najlepších policajtov v zbore. Okrem nich prípad kontroluje Špeciálna prokuratúra a už spomínaný Špecializovaný trestný súd, ktorý je iba v dvoch mestách a to Pezinku a Banskej Bystrici. Je mi smutno aj za samotných policajtov, za to že kým by sa mohli prehrabávať v účtovníctve Váhostavu tak miesto toho vypočúvajú svojských osadníkov v tak spoločensky závažných prípadoch. Od roku 2011 od kedy je kupovanie či predávanie volebných hlasov trestným činom sa podarilo odsúdiť spolu 11 ľudí. Väčšina z nich (až 8) bola prichytená pri novembrových voľbách starostov a primátorov.

Tie „najväčšie úlovky“ v krátkom prehľade:

Je teda jasné, že tvrdý boj proti korupcii už začal a keď príde na rad napr. Gorila tak zainteresovaní by sa mali začať obávať!