19-ročný Dávid chcel strieľať imigrantov v Gabčíkove za 25€

19. augusta 2015, winnetou, Nezaradené

Keď pred rokom opitý Jozef z Košíc chcel zastreliť Fica a zavolal na 112, odsedel si za to skoro rok. Je jasné, že svojský opilec nemal možnosti a ani prostriedky, aby svoju vyhrážku uskutočnil, ale bol v podmienke a bohužiaľ pre neho ju porušil. Dnes 19-ročný Dávid z Kysúc zavesil na Bazoši inzerát, že hľadá dobrovoľníkov, čo „vyčistia“ ubytovňu v Gabčíkove od imigrantov. Za 1 kus imigranta ponúkal odmenu 25€ a ponúkol aj ochranu na uši vo forme „Harmanových slúchadiel“. Opäť ďalší prípad kedy je zjavné, že reálne vykonanie hrozby nie je možné. V poriadku, chápem, že technicky dosť pravdepodobne porušil zákon, ale ak si všimnete komentáre v médiách či sociálnych sieťach o imigrantoch za posledné mesiace tak trestne stíhať možno každý desiaty komentár!!! O komentároch na Rómov už ani nevravím.

Rovnako pred rokom istá skupina drsných chlapcov s vyholenými hlavami médiami označovaná za neonacistov zaútočila na jeden nitriansky bar, kde skopali pár ľudí. Vtedy polícia a prokuratúra začala konať až v momente keď video z bitky uverejnili médiá. Nechcem sa zastávať Davida, ale má polícia „gule“ len na obyčajných ľudí, čo nemajú na právnika? Viem si predstaviť ten orgazmus vyšetrovateľa ako nabehne do Dávidovho bytu s ďalšími policajtmi za chrbtom a vystrašený Dávid sa prizná aj k tomu čo neurobil. Proste ideálny prípad a vylepšenie štatistiky rasovo motivovaných trestných činov! Veď načo si robiť ťažkú hlavu z organizovanej skupiny neonacistov, keď ľahšia cesta povedie cez mladého nerozvážneho človeka, ktorý ako som počul v novinách ani „nevedel kde je sever“.

Určite je správne, aby si ľudia neventilovali násilie na internete a sú na to aj príslušné zákony. Na druhej strane však naše súdy púšťajú na slobodu odsúdených vrahov na procesné chyby a niektoré vraždy dokonca nie sú ani vyriešené. Rodičia študenta Daniela Tupého, pumpára Erika z Veľkej Lomnice, či rodina právnika Ernesta Valka by vedela rozprávať…