Strieľať imigrantov je zločin! Rómov iba priestupok!

21. augusta 2015, winnetou, Nezaradené

Už bývalá moderátorka športu na RTVS Kristína Kormúthová minulý rok napísala na svoj Facebook ako reakciu na krádež odkvapovej rúry: „Zobudiť sa o 4:30 na to, že si myslíte, že vám padá strecha na hlavu a to pritom nejaký nedonosený smradľavý Cigán vám z domu kradne 4-metrovú odkvapovú rínu, je také slovenské. Prečo „toto“ nemôžeme my poľovníci strieľať podobne ako škodnú?“

Hneď ako sa prípadu ujali média ju polícia okamžite začala trestne stíhať vo veci PREČINU podnecovania, hanobenia a vyhrážania osobám pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine alebo pôvodu rodu za čo jej hrozil trest 1 až 3 roky! O mesiac si to však rozmysleli a prípad prekvalifikovali iba na priestupok a posunuli železničnej polícii!

Keď v stredu chcel 19-ročný David strieľať imigrantov za odmenu 25€ tak ho polícia za necelých 24 hodín obvinila zo ZLOČINU podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti za čo mu hrozí trest 2 až 6 rokov. Pri hornej hranici nad 5 rokov už totiž nejde o prečin, ale zločin!

Nie som absolvent práva, ale môže mi niekto vysvetliť prečo výzvy na strieľanie Rómov sú iba priestupkom, kým výzva na strieľanie imigrantov je zločin? Nie je to zo strany polície nejaký rasizmus voči Rómom?  

PS: Média vytiahli Dávidov inzerát v stredu okolo 14:00 – vo štvrtok pred 13:00 už polícia vydala tlačovú správu o obvinení mladíka! Gratulujem našej polícii! Je to signál pre nás občanov, že ak sa chce tak policajti dokážu veľké veci.