Prečo sa v audio textovej súťaži nedá vyhrať?

23. októbra 2015, winnetou, Nezaradené

avV stredu ráno na TV Dajto a rovnako aj dnes som si všimol zaujímavé zadanie súťaže v relácií Akčná výhra. Vyzerá to celkom jednoducho, stačí nájsť jedno správne mesto ktoré poskladáte z písmen na obrázku. Chcete si overiť svoje znalosti? Skúste to.

Poradím, že z aktuálneho zoznamu 128 slovenských miest z písmen na obrazovke môžete zostaviť až 23: Košice, Prešov, Nitra, Trnava, Martin, Poprad, Čadca, Trebišov, Snina, Senica, Senec, Kežmarok, Detva, Sabinov, Stropkov, Modra, Sečovce, Svit, Žarnovica, Sobrance, Kremnica, Tisovec a Čierna nad Tisou.

V stredu sa do štúdia dovolalo 14 divákov so zdanlivo správnou odpoveďou, dnes boli len štyria. Samozrejme nikto z nich neuhádol a nezískal výhru 500€ (streda) ani 300€ (dnes)!  V stredu totiž réžia chcela počuť mesto SVIT a dnes zase SENEC!

O aké mesto ide a ktoré je to správne sa samozrejme dozviete až v samom závere – princíp hry je v tom, že môžete nechať zavolať až 22 divákov, pretože správna odpoveď bude až tá posledná 23 – tia. Ak by šlo o korektnú súťaž, tak dám tej blondínke do ruky papier kde na druhej strane je napísaná odpoveď a nechám ju na konci otočiť, aby sme si overili serióznosť súťaže. Je to podobné ako keď máte uhádnuť na aké číslo od 1 do 10 myslím a dám vám 9 pokusov ho uhádnuť. Podarí sa vám to? Navrhujem réžii nabudúce dať hádať divákov či má moderátorka nohavičky, to by sa dalo aspoň v závere hry overiť!

Pre korektnosť ešte dodám, že diváci úplne bez výhry neostali. Počas hry sa vyhlásila časomiera počas ktorej odmenili vždy 1 diváka za nesprávnu odpoveď. Áno čítate správne, za zlú odpoveď! V stredu tak odmenili 40€ odpoveď Banská Štiavnica a dnes 30€ oceniliaspoň logicky správnu Modru. Zbohom buď zdravý rozum!