Polícia vypočula bieleho koňa Matoviča po 8 rokoch!

10. februára 2016, winnetou, Nezaradené

Viete kedy politik klame? Keď pohybuje perami …

To, že Igor Matovič niečo tají je hádam každému jasné. Každý politik sa začne pri nepríjemných otázkach vykrúcať a vidíte už na prvý pohľad. Bolo to tak, keď Rado vysvetľoval Igorovu nahrávku aj keď Robo vysvetľoval ako to bolo s pitím koly v jednom byte. Mňa osobne však príbeh nejakého úspešného podnikateľa, ktorý sa rozhodne dať zmiznúť svoje účtovníctvo príliš nezaujíma. Na otázky o porušení zákona predsa máme Daňový úrad, prokuratúru a políciu. Ak na skartované účtovníctvo podnikateľa po 8 rokoch musí upozorniť predseda vlády, tak tu niečo nie je v poriadku! Ak má Daňový úrad problém vyšetriť za 8 rokov Igorove krabice, čo potom prípady kedy si stovky podnikateľov účtovali DPH za presun tovaru po celej Európe pričom sa tovar nepohol z miesta?

Prečo prípad Matoviča neskúmal Daňový úrad poriadne už v roku 2008, keď zistil, že účtovníctvo skončilo v zbere?  Ak bol porušený zákon už vtedy, prečo doteraz spala aj polícia či prokuratúra? Opäť sa všetky úrady prebudili, až po tom, čo sa kauza dostala do večerného spravodajstva a dôkazy predložil sám premiér? 8 rokov bolo všetko v poriadku?

Je predsa jasné, že to čo predložil premiér Fico ako dôkazy, museli mať daňováci už v roku 2008, v tom roku zmizlo účtovníctvo a boli podpísané všetky doklady. O tom, že Smer o tejto kauze vedel už skôr neopatrne oznámila Renáta Zmajkovičová v roku 2010. Nová informácia je len výpoveď pána Vandáka len deň po tlačovke Róberta Fica. To bol taký problém vypočuť Vandáka na polícii už v roku 2008? Kde bol doteraz? Vrátil sa z dovolenky v Belize? Podľa intelektu svedka Vandráka a jeho výpovede z roku 2016 sa nazdávam, že jeho vypočutie pred 8 rokmi by bolo omnoho presnejšie a menej by používal spojenie „už si nepamätám“. A to si predstavte, že by Vandák bol tak šikovný, že by si situáciu pri likvidovaní účtovníctva s Matovičom v roku 2008 nahral na mobil, alebo kameru. To by bola teraz veľmi cenná nahrávka. Ako chce polícia vypátrať na základe vzájomného obviňovania dvoch ľudí, ktorí z nich dvoch zničil nejaké krabice s účtovníctvom? Tá istá polícia, ktorá ešte nepozná vraha pumpára Erika z minulého roku, pričom vraždu má natočenú na videu. Chcete sa staviť, že po voľbách sa trestné stíhanie na Igora Matoviča zastaví z dôvodu nedostatku dôkazov?