Ďalšia pokuta pre Markízu: 60. 000€ za Akčnú výhru!

3. júna 2016, winnetou, Audiotexové podvody v TV Nezaradené

Iba 2 týždne po tom čo dostala TV OSEM pokutu 30.000€ od Rady pre vysielanie a retransmisiu, dostala rovnako za audiotexové súťaže pokutu aj Markíza – za klamanie divákov ju „odmenili“ pokutou 60.000€! V prípade Markízy šlo o jej televízny kanál Dajto a súťaž Akčná výhra. Za tento televízny skvost už Markíza dostala pokutu 16.000€ v roku 2013 a ďalších 12.000€ v roku 2014!. Prečo sa stále televízií oplatí vysielať program za ktorý dostáva takéto vysoké pokuty?

Možné sú iba 2 dôvody. Tým prvým môže byť vysoký príjem plynúci z množstva volaní divákov na audiotexové linky, ktoré uvedené pokuty vysoko prevyšujú čo v podstate znamená, že pokuty zaplatia naivní televízni diváci. Druhým dôvodom môže byť vysoká kvalita a sledovanosť tohto programu, ktorá ho už niekoľko rokov drží v programovej ponuke. Na stránke ČSFD.CZ dosiahla Akčná výhra 1% obľúbenosti medzi programami a 95 z 97 registrovaných používateľov ju zhodnotilo najhoršou známkou ako odpad! Podobne však dopadla aj konkurenčná relácia Joj Plus Osudové veštenie – Eurominúty rovnako s 1% a 131 hodnoteniami všetko ako „odpad“.

Gratulujem teda manažmentu Markízy za to, že už roky drží vo vysielacej štruktúre reláciu ktorá čelí veľkej kritike svojich divákov a zároveň za ňu inkasuje vysoké pokuty. Je to vlastne taký malý televízny zázrak.

csfd