Dokáže naša polícia vyšetriť vraždu Jána a Martiny?

23. marca 2018, winnetou, Nezaradené

Podľa Tibora Gašpara vyšetruje vraždu Jána a Martiny viac ako 100 policajtov a čaká sa na zapojenie tímov zo zahraničia. Či to bude stačiť, vážne pochybujem! Každý z vás vie ako dlho sa ťahá vyšetrovanie vrážd Daniela Tupého a Ernesta Valka. Ja by som sa však pozrel bližšie na dva iné prípady a ich „vyšetrovanie“.

1. Vražda pumpára Erika (24) z roku 2015

Mladého zamestnanca čerpacej stanice vo Veľkej Lomnici zastrelil vrah maskovaný kuklou 2 ranami. Polícia mala k dispozícii aj videozáznam z kamery na benzínke. Tri týždne po vražde policajti zatkli 26 ročného Lukáša,  kuchára z Kežmarku – podľa jeho slov po neho prišlo autobusom viac ako 70 kukláčov. Neskôr sa zistilo, že šlo o omyl a Lukáš, ktorý pre hanbu zo zadržania pracuje radšej v zahraničí žiada od štátu vysoké odškodné. Vrah doteraz pobehuje medzi nami.

2. Fekálny fantóm Bratislavy

V roku 2015 začal v Bratislave neznámy páchateľ močiť a natierať hov*nom ženy. Polícia zatkla Martina Macka, syna generála armády SR. Martin sa ku skutku  priznal, viaceré obete ho identifikovali a za jeho konanie sa ospravedlni aj jeho otec. V roku 2017 však súd zatiaľ neprávoplatne zbavil obžalovaného viny s tým, že predpokladá že skutky spáchal iný obvinený (tkz. fekálny fantóm 2 fitness tréner Dušan). Áno! Rátate dobre, prípad natierania fekáliami nie je ukončený ani po 3 rokoch!

Ja sa teda pýtam, či je naša polícia schopná objasniť vraždu Jána a Martiny, ktorú pravdepodobne spáchal nejaký nájomný vrah (špecialista) ak má problém nájsť vraha „obyčajného“ prepadu benzínky z ktorej má aj kamerový záznam a bola na mieste do pár hodín od vraždy. A rovnako sa pýtam, či jej nebude problém označiť správneho páchateľa ak sa zamotala v prípade muža, ktorý veselo behal po meste medzi množstvo svedkov a natieral ženy (asi) vlastným močom a hov*nami, teda zanechával kvalitné stopy DNA.  Ak by som bol ironický tak poviem, že najlepšie sa polícii vyšetrovali tie posledné prípady vrážd žien, kedy páchateľ zastrelil manželku a potom seba a teda ostal na mieste činu, aby ho polícia nemusela dlho hľadať.