Založ si blog

Dočolomanský, Chudík a Kvietik terčom podvodného biznisu na divákoch

Vážená Mgr. Art Natalie Dongová, PR manažérka Slovenského Národného Divadla. Poslané včera na natalie.dongova(zavinac)snd.sk

Obraciam sa na Vás s prosbou o reakciu a aspoň krátke stanovisko SND k hanobeniu dobrého mena bývalého člena činohry SND Michala Dočolomanského, dňa 11. 8. na televízii Dajto, teda len pár dní predtým ako sme si pripomenuli 7 rokov od jeho smrti. Vašu odpoveď by som rád doplnil do svojho blogu na Pravda.sk, kde sa venujem téme podvodných audiotextových súťaží. Chcem upozorniť, že podobnú zábavu na účet Michala Dočolomanského si TV Dajto spravila aj o 5 dní neskôr. Bývalý šéf činohry SND, nebohý Ladislav Chudík bol dokonca terčom tejto plytkej zábavy kombinovanej so zavádzaním občanov necelé dva mesiace po svojej smrti 13. augusta a následne aj 8. septembra. Do tretice môžem spomenúť aj nebohého (opr. Stenley) Štefana Kvietika, ktorého prznili nastrčení telefonisti svojimi „vtipnými odpoveďami“ 19. augusta 2015.

Zaujímalo by ma hlavne či SND nepociťuje potrebu viac propagovať hercov SND v médiách a televízii, nakoľko sa mi zdá, že existuje dosť široká skupina obyvateľstva, ktorá má problém spoznať naše herecké legendy? V súťaži totiž ide o náhodné prepájanie súťažiacich, takže ak z náhodnej vzorky 60 volajúcich divákov počas dvoch súťaží v trvaní 4 hodín na TV Dajto poznajú Michala Dočolomanského iba dvaja diváci (Valéria z Piešťan a Daniela z Bratislavy) mám vážnu obavu o kultúrnom úpadku národa slovenského. Zároveň sa ospravedlňujem ak ide z moje strany o prehnanú požiadavku získať stanovisko SND, ale bohužiaľ v právnom stave v akom sa nachádza Slovenská republika nevidím inú možnosť ako upozorniť aj takýmto spôsobom na tento problém. 

V krátkosti Vám popíšem bežný priebeh takejto „vedomostnej“ súťaže s ukážkou fotografie na základe ktorej do relácie volala táto organizovaná skupina kultúrnych barbarov a ktorý uvádzam aj na svojom blogu:

docko

Po prvom nesprávnom pokuse „Jaro Filip“ ponúkla réžia v 7. minúte prvú pomôcku. Ako hudobný podklad v súťaži začala hrať pieseň Otec. Nasledovala rýchla reakcia, niekto zvoní a je tu druhý tip: Róber Fico“? Réžia opäť mení hudobný podklad za pieseň, ktorú pozná hádam každý Zbóóóhom buď, lipová lyžka…Ďalší volajúci: „Igor Adamec?“. O tri minúty neskôr zase tip „Peter Stašák“. O pár minút televízia ponúka ako pomôcku ďalšiu notoricky známu skladbu Ľúbim Ťa! Hlas, ktorý volá často do Akčnej prehry ako divák Tibor vyslovuje sebavedomo meno David Copperfield“. Moderátorka kontruje: „nie nie, nie je to Copperfield, ale je to dobrý tip“. Pár minút ešte volajú nejaký zúfalci mená ako „Karel Gott, Andrej Babiš či Tomáš Maštalír“. Tip „Jaro Filip“ zaznieva už po druhýkrát. Začínam mať dojem, že by relácii nepomohlo ani keby uverejnili fotografiu bez prekrytých očí a brady! Možno by nepomohlo ani keby bolo priamo pod fotkou rovno napísané veľkým písmom Michal Dočolomanský. Aj tak by som si vypočul ďalšie zvrátenosti. Postupne som si ešte vypočul mená „Daniel Krajcer, Peter Cmorík a Dušan Grúň“. Grúň dokonca dvakrát v krátkom slede po sebe. Vôbec nepomáha ani keď pustia ukážku z rozprávky Macko Uško, kde Michal nahovoril dabing postáv na čo dôkladne upozorňuje moderátorka Lea. Je na nej vidieť snahu, že by rada rozdala 2000€, ktoré stále svietia na obrazovke. V 50. minúte však zisťujem, že volajúci nebudú úplní hlupáci, lebo pri zmene hudobného podkladu súťaže na Don´t stop me now od skupiny Queen takmer okamžite reaguje divák s odpoveďou „Fredy Mercury“. To isté sa zopakuje aj neskôr keď réžia púšťa slovenský hit Ona je Madonna. Odpovedá ďalší hudobný znalec či to nie je „Robo Grigorov“. Pozorní diváci teda okamžite spoznali hlasy Mercuryho a Grigorova, no spoznať hlas Dočolomanského pri pohľade na jeho fotku sa im už nepodarilo. Vrchol zúfalosti prišiel v 67. minúte keď nejaký zúfalec povie meno amerického akčného hrdinu „Jasona Stathama“. Na obrazovke ešte stále svieti suma na výhru 1750€. Pomaly sa blíži koniec relácie a ako vždy začína možná výhra klesať v 77. minúte na 1350€, v 78. minúte na 950€ a v 79. minúte už na 450€. V 81. minúte zaznie ešte najčastejší tip „Jaro Filip“ do tretice a suma výhry sa znižuje na reálnych 250€. Z pôvodných 2000€ kde začínala hra pred skoro 2 hodinami teraz ostáva už len 150€ čo je už signál, že čoskoro sa linka zázračne uvoľní a pustia do vysielania aj bežného diváka. Chvíľa napätia, posledné výzvy moderátorky, aby sme utratili ešte nejaké Eurá. Časomiera práve ukazuje 1:40 do úplného konca Akčnej prehry a je to tu! Valéria z Piešťan, vyhráva závratných 150€ a správne odpovedá „MICHAL DOČOLOMANSKÝ“. Natešená pani v krátkom rozhovore prezrádza, že výhru použije na liečenie chrbtice.

foto 2O 5 dní neskôr sa táto pochybná zábava s fotkou Dočolomanského opakovala s ďalšími tipmi: Radoslav Brzobohatý, Vilo Rozboril, Milan Lasica, Mikuláš Dzurinda, Igor Matovič, Jožko Kubáni, Jozef Banáš, Pavel Bobek, Vladimír Dlouhý, Stano Dančiak, Róbert De Niro, Ján Fígeľ, Robko Kazík, Václav Havel, Peter Stašák, Ivan Krajíček, Jaro Filip, Rudolf Hrušínsky, Martin Huba, Dušan Jamrich, Milan Kňažko, Janko Kroner, Janko Kuric, Karel Kryl, Rudolf Šuster, Roman Luknár, Vladimír Mečiar, Ján Novotný, Oliver Andrášy, Ján Nosko, Roman Polanský, Karel Roden, Richard Rybníček. Súťaž opäť trvala 120 minút, pričom v 119. minúte správne odpovedala diváčka Daniela z Bratislavy a vyhrala 200€.

Ak si myslíte, že audiotextové súťaže, ktoré už niekoľko rokov vysiela väčšina televízii sú podvod, ktorý treba zakázať – zdieľajte prosím! Nesúhlasím totiž s tým, že tu postačí súťaže ignorovať. Každodenné vysielanie je nezvratným dôkazom, že podvod stále funguje a nachádza si svoje obete!!! 

Sebareflexia: uznávam, som hlupák . ..

22.03.2023

Musím si priznať, že som sa ako väčšina z vás dal nachytať. V dnešnej dobe rýchlych a často neoverených správ a zároveň množstva kadejakých zdrojov som príliš veľa času venoval zbytočnostiam. Hľadal som pravdu, kto reálne začal konflikt na Ukrajine a dostal som sa v pátraní už do čias ZSSR. Keď som chcel zistiť, či bombardovanie Srbska bol dobrý nápad, hľadaním [...]

Vyhrážal sa Ficovi, muža z KE zavreli za mreže!

03.03.2023

Na nedávnom mediálnom výbore Blaha nehovoril pravdu – nie všetky vyhrážky Ficovi ostali nepovšimnuté. Pred pár rokmi opitý Jozef Dvorožňák z Košíc (2,7 promile) zavolal na číslo 158, že „Prosím vás pekne, chcem zastreliť Fica. Môžete ma zavrieť. Za to, čo dneska prehlásil, ten hajzel!“. Po príchode policajtov netajil ani svoj názor na celú politickú [...]

Dezorientovaní voliči SMERu neveria médiám

01.03.2023

Stále som sa divím kde berie Róbert Fico tú podporu od občanov. Včera mi však vyskočil na sociálnych sieťach zaujímavý príspevok o tom ako fanúšikovia strany SMER a obdivovatelia bývalého podpredsedu strany Pavla Pašku ešte aj pár rokov po jeho smrti mu veselo gratulujú na jeho verejnom profile na Facebooku a posielajú mu kytice a želajú veľa zdravia. Pavol Paška by mal [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.