Založ si blog

Otvorený list riaditeľovi Národnej kriminálnej agentúry NaKA

Text tejto žiadosti zároveň posielam na adresu Národnej kriminálnej agentúry z dôvodu prevencie kriminality a nárastu obvinení z volebnej korupcie:

plk. JUDr. Daniel Goga

Ministerstvo vnútra SR, Prezídium Policajného zboru

Národná kriminálna agentúra, Pribinova 2

812 72 Bratislava

VEC: Žiadosť o medializáciu obvinenia z trestného činu volebnej korupcie

 

Vážený pán  plk. JUDr. Daniel Goga, riaditeľ NaKA P PZ,  chcel by som Vás požiadať o medializáciu môjho obvinenia z trestného činu volebnej korupcie (žiadosť o úplatok formou inzerátu na stránke bazos.sk v súvislosti s prezidentskými voľbami 2014). Podrobne sledujem internetové a televízne informačné výstupy ohľadne boja proti volebnej korupcii a všimol som si, že z doteraz medializovaných prípadov volebnej korupcie v štádiu obvinenia konkrétnej osoby je môj prípad jediný, ktorý sa do médií nedostal. Podotýkam, že ak mám správne informácie tak som prvým Slovákom obvinený z tohto TČ (prvým obvineným a odsúdeným je občan Maďarska žijúci v SR) a preto nerozumiem prečo sa NaKA nechce týmto historickým prvým obvinením pochváliť. Všetky ostatné prípady, ktoré ste objasnili po mne a skončili obvinením (celkovo už 9 osôb) boli v médiách prezentované.

Ak je moje konanie tak veľmi nebezpečné pre spoločnosť, že bolo potrebné ma obviniť z volebnej korupcie nazdávam sa, že z hľadiska prevencie by bolo potrebné vystríhať aj iných občanov, že aj v prípade žiadania o úplatok cez internet ide o protiprávne konanie za ktoré hrozí trest odňatia slobody až 1 rok. Takáto mediálna prevencia je dôležitá aj s ohľadom na narastajúci trend obvinení z volebnej korupcie za posledný mesiac, kedy sa obvinilo až 5 osôb z celkového počtu 9 obvinených spolu za 3 roky doteraz nie veľmi efektívnej práce NaKA. Sám som dokonca podal dva podnety na možnú volebnú korupciu, ktoré som našiel na internete a podľa môjho názoru napĺňali niektoré znaky prečinu podľa § 336a, ods. 2 TZ.

Je smutné, že ako obvinený sa musím sám starať o medializáciu môjho prípadu, konkrétne to boli 3 reportáže v hlavnom spravodajstve TV Markíza, článok v týždenníku Plus 7 dní, blog na stránke pravda.sk a osobná komunikácia s novinármi, politikmi a organizáciami venujúcimi sa tejto oblasti. Medializáciou chcem poukázať na škodlivosť tohto protiprávneho konania a poučiť verejnosť o tomto novom trestnom čine v zákone a následkami jeho porušenia. Je to moja povinnosť z hľadiska odstránenia škodlivých následkov TČ podľa § 36 písmena k. TZ ako možnej poľahčujúcej okolnosti v prípade môjho odsúdenia. Zároveň by som Vás požiadal aj o pravdivé a kompletné poskytovanie informácií zo strany polície ohľadne volebnej korupcie, keďže v médiách (napr. SITA) sa 14.11. objavili informácie o stíhaní Sándora Sz., ktorý ako obaja vieme je od apríla 2014 právoplatne odsúdený. Novinárov a verejnosť je potrebné informovať pravdivo a s úplnými čo možno najčerstvejšími informáciami.

 

Vopred ďakujem za vybavenie mojej žiadosti a prípadnú reakciu.

S pozdravom

19. 11 . 2014

Ing. Juraj P., obvinený z volebnej korupcie

Ak niekto nevie o aký prípad sa jedná: Vtip o kupčení s hlasmi vyšiel Juraja draho. Na krku má korupciu.

Sebareflexia: uznávam, som hlupák . ..

22.03.2023

Musím si priznať, že som sa ako väčšina z vás dal nachytať. V dnešnej dobe rýchlych a často neoverených správ a zároveň množstva kadejakých zdrojov som príliš veľa času venoval zbytočnostiam. Hľadal som pravdu, kto reálne začal konflikt na Ukrajine a dostal som sa v pátraní už do čias ZSSR. Keď som chcel zistiť, či bombardovanie Srbska bol dobrý nápad, hľadaním [...]

Vyhrážal sa Ficovi, muža z KE zavreli za mreže!

03.03.2023

Na nedávnom mediálnom výbore Blaha nehovoril pravdu – nie všetky vyhrážky Ficovi ostali nepovšimnuté. Pred pár rokmi opitý Jozef Dvorožňák z Košíc (2,7 promile) zavolal na číslo 158, že „Prosím vás pekne, chcem zastreliť Fica. Môžete ma zavrieť. Za to, čo dneska prehlásil, ten hajzel!“. Po príchode policajtov netajil ani svoj názor na celú politickú [...]

Dezorientovaní voliči SMERu neveria médiám

01.03.2023

Stále som sa divím kde berie Róbert Fico tú podporu od občanov. Včera mi však vyskočil na sociálnych sieťach zaujímavý príspevok o tom ako fanúšikovia strany SMER a obdivovatelia bývalého podpredsedu strany Pavla Pašku ešte aj pár rokov po jeho smrti mu veselo gratulujú na jeho verejnom profile na Facebooku a posielajú mu kytice a želajú veľa zdravia. Pavol Paška by mal [...]

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.