Založ si blog

Do audiotexových súťaží nevolajte! Čítajte prečo.

Chcete skúsiť šťastie a zavolať do audiotexových súťaží? Poradím Vám prečo to nerobiť na niekoľkých príkladoch!

Keď v októbri 2015 vyšiel prvý článok v denníku Sme o podozrení z podvodu pri audiotexových hrách, čakal som, že ľudí to od volania odradí. Kdeže, nestalo sa tak ani po tom, čo správu prebrala TASR a o súťažiach napísalo viacero slovenských webov:

Aktuality.sk (TU)

Hospodárske Noviny (TU)

Nový Čas (TU)

Mediálne.trend.sk (TU)

Masmedialne.info (TU)

Manmagazin.sk (TU),

Attelier.sk (TU),

Mobilmania.sk (TU),

Androidportal.sk (TU), 

Sme.sk (TU)

Myslíte si, že to stačí na to, aby to Slováci pochopili? To ťažko. Každý deň do súťaží aj tak volá veľké množstvo divákov vrátane nováčikov. Preto vám chcem ukázať niekoľko príkladov kedy pochopíte, že vyhrať nemôžete a dovolať sa je skoro nemožné:

1. Matematický príklad 3 x 3 + (7 – I) =

Kašlite na matematiku! Na rátanie potrebujete vešteckú guľu. Zrátať čísla na obrázku je skoro nemožné, háčik je totiž v tom, že znamienko ´= sú vlastne dve rímske jednotky, niektoré čísla sa rátať majú a iné zase nemajú a často sú číslice schované napr. v kreslenom obrázku vedľa príkladu. Trebárs topánka na kreslenej postavičke v tvare písmena L je vlastne číslo 50.

2. Hľadáme zviera, stačí doplniť písmenko

Skúste si to – hviezdičku treba doplniť správnym písmenkom: KUK**KA, KORA*, KREVE*A, SO*KA.

Tipovali ste KUKUČKA, KORAL, KREVETA a SOJKA?  Ale kdeže. S tým ráta predsa každý. Správne odpovede sú: KUKAVKA, KORAT, KREVELA a SOVKA. Všetko známe živočíšne druhy však? Ale tak hádam ste nechceli 800€ za nejakú Kukučku. Nie sme predsa v škôlke!

3. Hádajte povolanie: končí sa na písmená – ÁR!

Môžete volať a hádať do bezvedomia. Vhodných odpovedí nájdete desiatky, problém je však ten, že hádať stihne tak 20 ľudí a skúša bežné povolania ako lekár, elektrikár či vodár.  Správne sú však vždy takéto: AUKCIONÁR, VOZÁR, LAMPÁR, GUBÁR, TUKÁR, LAMÁR, POLIEVKÁR, LISTÁR, PEČIVÁR, PERLÁR či PRACHÁR. Je to hádam jasné. Pečivár na rozdiel od pekára pečie len pečivo. Listár nosí listy a polievkár je vlastne kuchár špecializovaný na varenie polievok.

4. Rátanie peňazí

Toto je moja obľúbená disciplína. Videl som ich viac ako 30, ale nikto správny výsledok ešte netrafil! Niektoré bankovky a mince sú totiž graficky veľmi mierne upravené. Bohužiaľ zmeny sú tam drobné, že ani na 110 cm plazme ich poriadne neuvidíte. Môžete iba hádať. Z tohto dôvodu tieto súťaže nevysielajú v HD formáte!!!

5. Ženské mená

Na bežné zabudnite. Správne sú Diva, Jola, Galina či Danuta.

Najdôležitejšie na záver. Nezabudnite, že málokedy vás prepoja do štúdia na prvý pokus. Prepájanie skvelo funguje na začiatku súťaže keď je odpovedí viacero. Ak už treba doplniť len 1 písmenko vtedy sú linky zázračne ticho! Tak ako sa spieva v skladbe od No Name: Čím to je?

Sebareflexia: uznávam, som hlupák . ..

22.03.2023

Musím si priznať, že som sa ako väčšina z vás dal nachytať. V dnešnej dobe rýchlych a často neoverených správ a zároveň množstva kadejakých zdrojov som príliš veľa času venoval zbytočnostiam. Hľadal som pravdu, kto reálne začal konflikt na Ukrajine a dostal som sa v pátraní už do čias ZSSR. Keď som chcel zistiť, či bombardovanie Srbska bol dobrý nápad, hľadaním [...]

Vyhrážal sa Ficovi, muža z KE zavreli za mreže!

03.03.2023

Na nedávnom mediálnom výbore Blaha nehovoril pravdu – nie všetky vyhrážky Ficovi ostali nepovšimnuté. Pred pár rokmi opitý Jozef Dvorožňák z Košíc (2,7 promile) zavolal na číslo 158, že „Prosím vás pekne, chcem zastreliť Fica. Môžete ma zavrieť. Za to, čo dneska prehlásil, ten hajzel!“. Po príchode policajtov netajil ani svoj názor na celú politickú [...]

Dezorientovaní voliči SMERu neveria médiám

01.03.2023

Stále som sa divím kde berie Róbert Fico tú podporu od občanov. Včera mi však vyskočil na sociálnych sieťach zaujímavý príspevok o tom ako fanúšikovia strany SMER a obdivovatelia bývalého podpredsedu strany Pavla Pašku ešte aj pár rokov po jeho smrti mu veselo gratulujú na jeho verejnom profile na Facebooku a posielajú mu kytice a želajú veľa zdravia. Pavol Paška by mal [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.