Založ si blog

Kotlebovci 1, 33 %

Kde bolo tam bolo, v Banskej Bystrici bol učiteľ informatiky, ktorý rád pochodoval v uniforme s fakľou v ruke. Kde tu ho pri tom zobrali policajti a občas kukláči. Väčšina bežných ľudí toto správanie nechápala a pochodujúce „jednotky“ mladíkov a dievčat v rovnošatách so zástavami a fakľami odsudzovala. Komicky dopadla aj Kotlebova návšteva osláv SNP pri pamätníku SNP v Banskej Bystrici v roku 2006, kedy ho kukláči po pár minútach násilne naložili do dodávky a odniesli na výsluch. Kotleba to onedlho so svojou stranou skúšal aj v parlamente – v roku 2010 ich volilo 33.724 ľudí (1,33%) a v roku 2012 stále len 40.460 voličov (1,58%). 

A zazvonil zvonec, a rozprávky je koniec… tak končí každý príbeh, ale toto bol len začiatok. Aspoň pre Mariána Kotlebu.  Počas parlamentných volieb 10. marca 2012 okolo 14:00 (symbolicky) mladíci z blízkej osady nechtiac zapálili hrad Krásna Hôrka.

Toto bol prvý moment, kedy Kotlebovci zmenili taktiku. Vyzliekli uniformy a len tak  v zelených tričkách sa premiešali  s bežnými občanmi obce a vypočuli si ich problémy. Proste Robin Hood z lesa pod Urpínom. Samozrejme aj tentokrát výbornú a kvalitnú reklamu im opäť spravil sám spravodlivý šerif Kaliňák a jeho polícia, ktorá aby zapôsobila na prostý ľud neváhala povolať rytierov v plnej zbroji tkz. ťažkoodencov a dokonca povolala aj ťažkú jazdu  teda policajtov na koňoch. Prišli aj všetky televízie a nového Robina Hooda tak v novom svetle mohli vidieť všetci Slováci. Tentokrát sa už Kotleba nedal kukláčmi zafúľať v krásnohorskom bahne a situáciu zvládol na výbornú. Nový marketing sa mu zapáčil a takto vlastne pokračuje aj dodnes.

Druhý zásadný moment v jeho kariére boli voľby do VÚC. Každoročne sú to voľby o ktoré nikto nejavil záujem a podobne ako voľby do EÚ boli vďaka nízkej účasti podceňované. V prvom kole na vlne odporu voči Smeru s kandidátom Maňkom a určitej recesii, si ľudia zvolili Kotlebu ako kandidáta č. 2 a následne prilial olej do ohňa samotný predseda SMER -SD Róbert Fico a táral niečo o zemiakoch…Tak sa v Bystrici udialo najväčšie prekvapenie „vuckárskych“ volieb v histórii. Kotlebovcom sa v Bystrici splnil sen. Peniaze zo štátneho, zákazky, dievčatá a bezplatná posilňovňa. Aj keď sa ho zo župy podarilo po veľkom tlaku dostať, dlhoročná mediálna antikampaň vo všetkých médiách urobila svoje a Kotlebu už poznal nespokojný občan aj v Medzilaborciach aj v Hornom Oháji…Výsledok sa dostavil čoskoro v parlamentných voľbách kde sa za 4 roky zvýšil počet voličov zo 40.460 (1,58%) na 209.779 a (8,04%) a strana tak predbehla aj neskoršie koaličné strany MOST a SIEŤ. 

Záverečné dejstvo: a štyri hrdinské ninja korytnačky Fico, Danko, Bugár a Prochádzka následne spojili svoje sily, aby hrádzou porazili extrémizmus a zlého informatika Shreddera … ako sa im to podarilo uvidíte už o pár dní!

…. Venované pamiatke statočnej korytnačke Radkovi Prochádzkovi…

Sebareflexia: uznávam, som hlupák . ..

22.03.2023

Musím si priznať, že som sa ako väčšina z vás dal nachytať. V dnešnej dobe rýchlych a často neoverených správ a zároveň množstva kadejakých zdrojov som príliš veľa času venoval zbytočnostiam. Hľadal som pravdu, kto reálne začal konflikt na Ukrajine a dostal som sa v pátraní už do čias ZSSR. Keď som chcel zistiť, či bombardovanie Srbska bol dobrý nápad, hľadaním [...]

Vyhrážal sa Ficovi, muža z KE zavreli za mreže!

03.03.2023

Na nedávnom mediálnom výbore Blaha nehovoril pravdu – nie všetky vyhrážky Ficovi ostali nepovšimnuté. Pred pár rokmi opitý Jozef Dvorožňák z Košíc (2,7 promile) zavolal na číslo 158, že „Prosím vás pekne, chcem zastreliť Fica. Môžete ma zavrieť. Za to, čo dneska prehlásil, ten hajzel!“. Po príchode policajtov netajil ani svoj názor na celú politickú [...]

Dezorientovaní voliči SMERu neveria médiám

01.03.2023

Stále som sa divím kde berie Róbert Fico tú podporu od občanov. Včera mi však vyskočil na sociálnych sieťach zaujímavý príspevok o tom ako fanúšikovia strany SMER a obdivovatelia bývalého podpredsedu strany Pavla Pašku ešte aj pár rokov po jeho smrti mu veselo gratulujú na jeho verejnom profile na Facebooku a posielajú mu kytice a želajú veľa zdravia. Pavol Paška by mal [...]

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

ATACMS, Ukrajina

ATACMS či vojenskí poradcovia. Zameria Kyjev pomoc z USA aj na zničenie Krymského mosta?

23.04.2024 06:00

Už tento týždeň by Ukrajina mohla z USA dostať ďalekonosné Armádne taktické raketové systémy – ATACMS.

Marina Francisti, Ana Meši

Zubná turistika očami lekárok zo Srbska: Slovákov trápi bezzubosť, chodia k nám po protézy aj implantáty. Láka ich cena

23.04.2024 06:00

Stomatologičky zo Srbska nám priblížili, čo láka Slovákov do ich ambulancií.