Založ si blog

Ďalší 5 € úplatok pre lekára. Podplácal 80 ročný dôchodca!

Dnes v Banskej Bystrici Špecializovaný trestný súd odsúdil 80-ročného dôchodcu Jozefa G. z Plaveča za 5 € úplatok lekárovi. Psychiatrický pacient Jozef dostal 6 mesiacov s podmienečným odkladom na 1 rok. Usvedčili ho aj policajné nahrávky z ambulancie lekára.

Podobný rozsudok vyniesol súd aj v novembri minulého roku, kedy Božene S. za podplatenie nitrianskeho lekára 5 € bankovkou vymeral 6 mesačnú podmienku. V roku 2012 súd dokonca odsúdil inú pacientku za historicky najmenší úplatok 2 € na 9 mesiacov podmienečne, pričom vyšetrovanie tohto prípadu trvalo až 2 roky. A na záver ešte spomeniem môj prípad, ktorý už čaká na tomto súde len  na dátum pojednávania za žiadanie úplatku pri predaji volebného hlasu cez inzertný portál Bazoš.

Je naozaj rozumné, aby sa kauzy úplatkov za 2 či 5 € riešili na Špecializovanom súde? Špecializovaný súd má totiž riešiť najväčšie kauzy na Slovensku čo sa týka korupcie a organizovaného zločinu. Tento týždeň okrem 80-ročného dôchodcu s jeho 5 € úplatkom napr. súdia ľudí z mafiánskych zoznamov a napr. včera Mikuláša Varehu za miliónové podvody. Je až komické, že kým úplatok lekárovi patrí pod rozhodovanie súdu špeciálneho tak taká bežná vražda patrí súd okresný alebo krajský. To však nie je všetko. Okrem Špecializovaného súdu totižto týchto veľkých „korupčných“ kriminálnikov kde zaradili aj mňa majú na starosti elitní policajti Národnej kriminálnej agentúry z protikorupčnej jednotky a rovnako Úrad špeciálnej prokuratúry. Ak zabijete človeka, príp. aj dvoch vtedy vyfasujete iba tkz. 2 triedu teda obyčajného vyšetrovateľa a obyčajného prokurátora. Zábavné však?

Pozrime sa na to aj z ekonomickej stránky. Úplatok 5 € na jednej strane a náklady na vyšetrovanie, výjazdy policajtov, príprava súdnych rozhodnutí a samotný súdny proces na strane druhej. Je to vôbec efektívne, aby sa tým toľko ľudí zaoberalo? V prípade dôchodcu Jozefa bol dokonca jeho prípad na súde už spolu trikrát vrátane odvolania na Najvyšší súd. Hlavne, že vo štvrtok je vyhlásený štrajk zamestnancov súdov pre nízke mzdy. No a tu sa pokojne rozhadzujú peniaze za vyšetrovanie hlúpostí, ktoré by mohli byť uzavreté ako priestupky a ohodnotené napr. peňažnou pokutou. To by sme však asi nemohli byť na Slovensku. Zamyslite sa nad tým trochu páni politici.

PS: Iba samotné vyhotovenie fotokópie policajného spisu prípadu podplácania s 5 € úplatkom stojí tento štát cca 20 € !!!

PS 2: Lekár, ktorý úplatok prijal má súd 17.3.2015 o 9:00 v Pezinku, sám som zvedavý na trest

Sebareflexia: uznávam, som hlupák . ..

22.03.2023

Musím si priznať, že som sa ako väčšina z vás dal nachytať. V dnešnej dobe rýchlych a často neoverených správ a zároveň množstva kadejakých zdrojov som príliš veľa času venoval zbytočnostiam. Hľadal som pravdu, kto reálne začal konflikt na Ukrajine a dostal som sa v pátraní už do čias ZSSR. Keď som chcel zistiť, či bombardovanie Srbska bol dobrý nápad, hľadaním [...]

Vyhrážal sa Ficovi, muža z KE zavreli za mreže!

03.03.2023

Na nedávnom mediálnom výbore Blaha nehovoril pravdu – nie všetky vyhrážky Ficovi ostali nepovšimnuté. Pred pár rokmi opitý Jozef Dvorožňák z Košíc (2,7 promile) zavolal na číslo 158, že „Prosím vás pekne, chcem zastreliť Fica. Môžete ma zavrieť. Za to, čo dneska prehlásil, ten hajzel!“. Po príchode policajtov netajil ani svoj názor na celú politickú [...]

Dezorientovaní voliči SMERu neveria médiám

01.03.2023

Stále som sa divím kde berie Róbert Fico tú podporu od občanov. Včera mi však vyskočil na sociálnych sieťach zaujímavý príspevok o tom ako fanúšikovia strany SMER a obdivovatelia bývalého podpredsedu strany Pavla Pašku ešte aj pár rokov po jeho smrti mu veselo gratulujú na jeho verejnom profile na Facebooku a posielajú mu kytice a želajú veľa zdravia. Pavol Paška by mal [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.