Založ si blog

Kňaz (48), učiteľ (75) a učiteľka (31) zneužívali deti. Učitelia do basy, farár do hospicu.

1. Učiteľ matematiky Maxián (75) dostal vo štvrtok na Krajskom súde za zneužívanie maloletých chlapcov 2 roky basy. Súd tak zrušil predchádzajúcu „podmienku“, ktorú mu uložil nižší Okresný súd. Podľa obžaloby bývalý učiteľ Gymnázia minimálne v piatich prípadoch sexuálne zneužil maloletých chlapcov zo sociálne slabších rodín zväčša za finančnú odmenu niekoľko Eur. Priťažil mu aj fakt, že bol v minulosti už dvakrát súdne trestaný. Zároveň mu súd uložil aj ochranné sexuologické liečenie.

2. Súd katolíckeho kňaza Pavla (48) za sexuálne zneužívanie 11 – ročného dievčatka ocenil na 3 – ročnú podmienku, zákaz pastoračnej činnosti a prikázal mu aj sexuologickú liečbu. Za priťažujúce okolnosti možno rátať, že kňaz svoji vinu do konca popieral a odmietal vypovedať. Cirkev ho po rozsudku „odpratala“ do hospicu, kde bude pracovať.

3. Verdikt Okresného súdu ma za sebou aj učiteľka slovenského jazyka Dana (31). Súd jej naparil 4 roky basy, učiteľka sa odvolala a na rade je teraz senát Krajského súdu, ktorý jej môže výšku trestu zmeniť. Podľa obžaloby mala Dana niekoľko mesiacov pomer so svojim vtedy 12 – ročným žiakom.

Učiteľke podľa súdu priťažilo, že spáchala niekoľko čiastkových útokov voči svojej obeti (stretávali sa niekoľkokrát). Na druhej strane Maxián sa stretával s chlapcami oveľa menej, kedže ich striedal viacero. Kým jemu priťažilo predošlé odsúdenie (iba predpokladám, že rovnako sexuálneho charakteru), Dane naopak pomohla ako poľahčujúca okolnosť jej doposiaľ bezproblémová minulosť. Možno zavážila aj skutočnosť, že po tom čo ju opustil manžel sa teraz stará o dve deti. Na tie sa však asi v honbe za ukameňovaním pedofilnej slovenčinárky nejako pozabudlo. Nakoniec možno skončia rovnako smutne ako jej mladý milenec. Maloletého školáka totiž spolu s jeho bratmi po rozvode opustili obaja rodičia. O chlapca sa starajú dedko s babkou a viditeľne mu láska matky chýba a našiel ju aj keď asi v inej nevhodnej forme u svojej učiteľky. Dana sa na polícii k trestnému činu priznala, podľa jej slov preto, aby chlapca chránila (pred súdom nemusel vypovedať ako svedok).

Možno nebudete súhlasiť s mojim názorom, ale myslím, že do basy patria ľudia, ktorí sú pre spoločnosť nebezpeční. To je aj prípad 75 – ročného dôchodcu, ktorý láka na peniaze maloleté deti. V tomto prípade je slovo pedofil na mieste. Zavrieť však matku dvoch detí na 4 roky do väzenia sa mi nezdá rozumné a nemyslím si, že práve tento trest ju vhodne zmení. Dokonca si nemyslím, že v jej prípade šlo o vedomé vyhľadávanie sexuálnych radovánok so svojimi žiakmi a nakoľko v rozsudku nevidím príkaz na ústavnú či ambulantnú sexuálnu liečbu a je teda správne hovoriť o pedofilnej učiteľke? Nebolo by vhodnejšie použiť podmienečný trest s predĺženou dobou na niekoľko rokov a možno aj oveľa prísnejší, alebo doživotný trest zákazu pedagogickej činnosti ako navrhuje súd? Tri roky zákazu činnosti sú rovnaká hlúposť ako napríklad 3 až 5 rokov zákaz šoférovať , ktoré sa bežne dáva pri odsúdení za dopravnú nehodu s následkom smrti.

Je to smutný a nešťastný príbeh pre všetkých zúčastnených. Neviem akú traumu si z toho odnesie ten koho sa to najviac dotklo, ale ak sa vám rozvedú rodičia, opustia vás a nechajú troch súrodencov v opatere prarodičov tak sex s učiteľkou asi nebude ten najväčší problém v budúcom dospievaní. Na záver ešte jeden zaujímavý citát učiteľky z vedľajšej dediny:  „Mám odučených v dedinskej škole osem rokov. A môžem vám povedať, že božechráň prísť do triedy deviatakov v krátkych letných šatách. Od žiakov počujete také sexuálne narážky, že to máte problém predýchať. Rada sa moderne obliekam, ale do školy som chodievala v rozťahaných nohaviciach, aby som mala pokoj. Najhoršie to bývalo v pondelok po víkendových diskotékach. Vtedy s nimi najviac hormóny narábali. Keby som zažalovala svojich žiakov za sexuálne obťažovanie, tak polovica triedy skončí vo výchovnom ústave…“

Nevie niekto prečo sa sexuálne zneužívanie zraniteľnejších dievčat (podmienka) toleruje viac ako zneužívanie chlapcov (väzenie)? 

 

 

Sebareflexia: uznávam, som hlupák . ..

22.03.2023

Musím si priznať, že som sa ako väčšina z vás dal nachytať. V dnešnej dobe rýchlych a často neoverených správ a zároveň množstva kadejakých zdrojov som príliš veľa času venoval zbytočnostiam. Hľadal som pravdu, kto reálne začal konflikt na Ukrajine a dostal som sa v pátraní už do čias ZSSR. Keď som chcel zistiť, či bombardovanie Srbska bol dobrý nápad, hľadaním [...]

Vyhrážal sa Ficovi, muža z KE zavreli za mreže!

03.03.2023

Na nedávnom mediálnom výbore Blaha nehovoril pravdu – nie všetky vyhrážky Ficovi ostali nepovšimnuté. Pred pár rokmi opitý Jozef Dvorožňák z Košíc (2,7 promile) zavolal na číslo 158, že „Prosím vás pekne, chcem zastreliť Fica. Môžete ma zavrieť. Za to, čo dneska prehlásil, ten hajzel!“. Po príchode policajtov netajil ani svoj názor na celú politickú [...]

Dezorientovaní voliči SMERu neveria médiám

01.03.2023

Stále som sa divím kde berie Róbert Fico tú podporu od občanov. Včera mi však vyskočil na sociálnych sieťach zaujímavý príspevok o tom ako fanúšikovia strany SMER a obdivovatelia bývalého podpredsedu strany Pavla Pašku ešte aj pár rokov po jeho smrti mu veselo gratulujú na jeho verejnom profile na Facebooku a posielajú mu kytice a želajú veľa zdravia. Pavol Paška by mal [...]

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.