Založ si blog

Každý mesiac odsúdia lekára za úplatok, už sme prišli o troch vrátane Fischera.

Rok 2015 možno nazvať aj rokom odhaľovania korupcie v zdravotníctve. Po minuloročnej kauze piešťanského CTčka sa odhalila tvrdá pravda o šafárení v slovenských nemocniciach a tak si to tento predvolebný rok od protikorupčnej jednotky „zlízli“ slovenský lekári a úroda to bola tento rok po pár mesiacoch naozaj skvostná:

 

  • apríl 2015:

MUDr. Viliam Fischer – kardiochirurg Bratislava, prijal 3.000€, cukríky a dve kačice za čo dostal rovnako po dohode s prokuratúrou 2 roky nepodmienečne a  pokutu 15.000 € + 3 roky zákaz činnosti.

  • máj 2015:

MUDr. Miroslav Fečík – všeobecný lekár, obec Plaveč dostal za 5€ úplatok po dohode s prokurátorom 2 roky nepodmienečne a pokutu 2.000€ + 2 roky zákaz činnosti.

Ide o mediálne známy prípad z februára tohto roku, kedy lekár prijal úplatok od 80 ročného dôchodcu. Dôchodca dostal za 5€ lekárovi 6 mesiacov odňatia slobody nepodmienečne.

  • máj 2015: 

MUDr. Vladimír Polák – prednosta detskej urológie Bratislava, ktorého chytili pri preberaní úplatku 500€ a fľaše za operáciu malého dieťaťa. Lekár sa s prokurátorom dohodol na treste 2 roky nepodmienečne + 5.000 € finančná pokuta a 2 roky zákazu činnosti.

Čo hovorí zákon?

Podľa § 329, ods. 1 Trestného zákona hrozí za prijímanie úplatku lekárom trest odňatia slobody 3 až 8 rokov! Uzavretím dohody o vine a treste sa trestná sadba znižuje o 1/3 pôvodného trestu a priznaním viny sa obžalovaný vyhne base natvrdo. V praxi to znamená toľko, že ak Vás po rokoch brania úplatkov konečne chytia, stačí sa priznať, navrhnúť dohodu o vine a treste a dopadnete prinajhoršom tak ako vyššie menovaní doktori medicíny. Takže veľa zdravia priatelia, lebo za peniaze si vraj zdravie nekúpite…

 

 

Sebareflexia: uznávam, som hlupák . ..

22.03.2023

Musím si priznať, že som sa ako väčšina z vás dal nachytať. V dnešnej dobe rýchlych a často neoverených správ a zároveň množstva kadejakých zdrojov som príliš veľa času venoval zbytočnostiam. Hľadal som pravdu, kto reálne začal konflikt na Ukrajine a dostal som sa v pátraní už do čias ZSSR. Keď som chcel zistiť, či bombardovanie Srbska bol dobrý nápad, hľadaním [...]

Vyhrážal sa Ficovi, muža z KE zavreli za mreže!

03.03.2023

Na nedávnom mediálnom výbore Blaha nehovoril pravdu – nie všetky vyhrážky Ficovi ostali nepovšimnuté. Pred pár rokmi opitý Jozef Dvorožňák z Košíc (2,7 promile) zavolal na číslo 158, že „Prosím vás pekne, chcem zastreliť Fica. Môžete ma zavrieť. Za to, čo dneska prehlásil, ten hajzel!“. Po príchode policajtov netajil ani svoj názor na celú politickú [...]

Dezorientovaní voliči SMERu neveria médiám

01.03.2023

Stále som sa divím kde berie Róbert Fico tú podporu od občanov. Včera mi však vyskočil na sociálnych sieťach zaujímavý príspevok o tom ako fanúšikovia strany SMER a obdivovatelia bývalého podpredsedu strany Pavla Pašku ešte aj pár rokov po jeho smrti mu veselo gratulujú na jeho verejnom profile na Facebooku a posielajú mu kytice a želajú veľa zdravia. Pavol Paška by mal [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.