Založ si blog

Lekár jazdil znovu opitý, nabúral, zbil manželku. Sudca sa však zľutoval.

Pred pár mesiacmi si dohodli podmienečné tresty za prijímanie úplatkov detský urológ MUDr. Polák a prezidentský kandidát MUDr. Fischer. No dobre teda, nebudeme predsa zatvárať do basy lekárov len za to, že si trochu prilepšujú rozpočet. Úplne ma však dostal nedávny rozsudok nad banskobystrickým chirurgom, ktorému by asi každý bežný smrteľník mohol len tíško závidieť.

MUDr. Zdenko R. nafúkal prvý krát 1,6 promile v Lučenci v auguste 2012. Súd mu už vtedy uložil vzhľadom k jeho príjmu „mimoriadne tvrdý trest“ 400€ (rovnakú sumu pokuty navrhovali policajti aj mne ak sa priznám, že som svoj predaj volebného hlasu myslel vážne a zoberiem dohodu s prokurátorom) a zákaz viesť motorové vozidlo na 18 mesiacov, teda do februára 2014. Už o 4 mesiace neskôr v júni 2014 po uplynutí trestu spôsobil v Banskej Bystrici nehodu, na požičanej luxusnej Audi Q5 narazil do Awie elektrikárov.

Na to že bolo 8 hodín ráno, tak sa mu opäť podarilo nafúkať viac ako promile. Ešte predtým ako ohrozoval opitý ľudí na ulici však doma v spálni škrtil, ťahal za vlasy a búšil päsťami do hlavy svoju manželku. Podľa rozsudku je celý čas aj kopal a vulgárne nadával, čím jej spôsobil otras mozgu a práceneschopnosť na 10 až 21 dní. Ešte raz zopakujem, že toto je správanie lekára na úrazovej chirurgii, nie na patológii!

Prichádza finále: ako inak aj v tomto prípade si PÁN LEKÁR opäť dohodol s prokurátorom svoj trest, ktorý schválil aj sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici. Za opakovaný trestný čin jazdy pod vplyvom alkoholu v kombinácii s ublížením na zdraví vlastnej manželky nedostal PÁN LEKÁR ani len podmienku. Dostal iba finančný trest 1800€ a zákaz činnosti viesť motorové vozidlo 5 rokov! 

Finančný trest oproti podmienke znamená to, že jeho zaplatením sa trest zahladzuje, to znamená, že sa opäť stávate bezúhonným človekom ako by ste ani nebol odsúdený. Podľa sudcu ak PÁNA LEKÁRA opäť chytia s alkoholom za volantom, má očakávať najprísnejší trest – doživotný zákaz vedenia automobilu. Samozrejme v prípade, že opäť nenarazí na iného milosrdného sudcu. Chvalabohu, že na Slovensku tak tvrdo bojujeme proti alkoholu na cestách a takýto skvelý príklad má iste vhodné prevenčné účinky.

Sebareflexia: uznávam, som hlupák . ..

22.03.2023

Musím si priznať, že som sa ako väčšina z vás dal nachytať. V dnešnej dobe rýchlych a často neoverených správ a zároveň množstva kadejakých zdrojov som príliš veľa času venoval zbytočnostiam. Hľadal som pravdu, kto reálne začal konflikt na Ukrajine a dostal som sa v pátraní už do čias ZSSR. Keď som chcel zistiť, či bombardovanie Srbska bol dobrý nápad, hľadaním [...]

Vyhrážal sa Ficovi, muža z KE zavreli za mreže!

03.03.2023

Na nedávnom mediálnom výbore Blaha nehovoril pravdu – nie všetky vyhrážky Ficovi ostali nepovšimnuté. Pred pár rokmi opitý Jozef Dvorožňák z Košíc (2,7 promile) zavolal na číslo 158, že „Prosím vás pekne, chcem zastreliť Fica. Môžete ma zavrieť. Za to, čo dneska prehlásil, ten hajzel!“. Po príchode policajtov netajil ani svoj názor na celú politickú [...]

Dezorientovaní voliči SMERu neveria médiám

01.03.2023

Stále som sa divím kde berie Róbert Fico tú podporu od občanov. Včera mi však vyskočil na sociálnych sieťach zaujímavý príspevok o tom ako fanúšikovia strany SMER a obdivovatelia bývalého podpredsedu strany Pavla Pašku ešte aj pár rokov po jeho smrti mu veselo gratulujú na jeho verejnom profile na Facebooku a posielajú mu kytice a želajú veľa zdravia. Pavol Paška by mal [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.