Založ si blog

Ako vnímať pravdu o vojne na Ukrajine? Návod pre rusofilov. . .

Pozerám si míting SMERu pred 24.2.22 ako tam Fico spolu so svojim poskokom Blahom velebili Rusko a tvrdili, že nikdy nezaútočia na UA. Rovnako aj expertka na právo Lašáková (tá blondínka čo stále šoféruje v aute a robí videá – asi žije v aute ako Ukrajinka) sa na facebooku 24.2. zmohla len na uverejnenie obrázku holubice mieru. Je to pre vás šok, chápem to. Celé roky kritizujete USA (na ich facebooku) a teraz je rovnako agresívne Rusko. Kam teda uprieť zrak? Číňania vám moc nevoňajú, že?

Chcem si k vám nájsť cestu milí rusofili a tak vám nejdem písať o zničených mestách, zabitých civilistoch a deťoch. Začnime vnímať pravdu pomaly. Ukrofašisti z pluku Azov sú síce od začiatku vojny v podzemí, ale dajme tomu, že ich pár uniklo a zabíjajú civilistov po Ukrajine. Nemôžu to robiť Rusi, lebo oni prišli UA zachrániť a šíriť mier.

Na začiatok skúsme takú temnú predstavu, že (desať) no dobre jeden ruský vojak mohol omylom zastreliť nejakého civilistu v zelenej bunde v domnienke, že ide o ukrajinského fašistu. Rusi sú na Ukrajine už dva mesiace, tak si skúsme predstaviť aj to, že predtým boli pár týždňov na cvičení a sú teda bez manželky nejaký ten čas. Všade okolo len kolegovia so zbraňami a tak keď zbadajú mladú bezbrannú matku s deťmi, môže sa stať že ju znásilnia však? Veď to nikto nevidí, prípadne to hodíme na Azov. Keby sa príliš bránila, tak ju zastrelíme, na chrbát nakreslíme fixou hákový kríž a tým je to vybavené, fašistka! Viem, je vás veľa čo pri predstave ruského vojaka čo znásilňuje Ukrajinku vidíte vojaka USA nad bezbrannou vietnamkou, tak ešte raz poprosím čítame celý odstavec od začiatku!!! A znova…. no čo podarilo sa? …. Bože, samozrejme, že si treba pri tom predstavovaní vypnúť Slobodný vysielač! 

Keď budete písať do komentárov tie svoje výplody, skúste daj svoj tip, koľko ukrajinských civilistov je spravodlivé zastreliť a koľko nevinných žien znásilniť, aby sa vyrovnala krivda z Donbasu. Odhadujem, že už teraz v tejto súťaži zabíjania civilistov Rusko vyhráva…

PS: prepáčte gramatiku, štylistiku…nie som študovaný žurnalista … keby som bol tak je blog zamknutý a musíte si priplatiť a mnoho z vás by si aj tak kúpilo radšej borovičku na stanici. Ak vám nevadí že v NRSR sedia ako poslanci intelektuáli ako Krupa či Mizík tak určite zvládnete aj môj nedokonalý tok myšlienok.

Sebareflexia: uznávam, som hlupák . ..

22.03.2023

Musím si priznať, že som sa ako väčšina z vás dal nachytať. V dnešnej dobe rýchlych a často neoverených správ a zároveň množstva kadejakých zdrojov som príliš veľa času venoval zbytočnostiam. Hľadal som pravdu, kto reálne začal konflikt na Ukrajine a dostal som sa v pátraní už do čias ZSSR. Keď som chcel zistiť, či bombardovanie Srbska bol dobrý nápad, hľadaním [...]

Vyhrážal sa Ficovi, muža z KE zavreli za mreže!

03.03.2023

Na nedávnom mediálnom výbore Blaha nehovoril pravdu – nie všetky vyhrážky Ficovi ostali nepovšimnuté. Pred pár rokmi opitý Jozef Dvorožňák z Košíc (2,7 promile) zavolal na číslo 158, že „Prosím vás pekne, chcem zastreliť Fica. Môžete ma zavrieť. Za to, čo dneska prehlásil, ten hajzel!“. Po príchode policajtov netajil ani svoj názor na celú politickú [...]

Dezorientovaní voliči SMERu neveria médiám

01.03.2023

Stále som sa divím kde berie Róbert Fico tú podporu od občanov. Včera mi však vyskočil na sociálnych sieťach zaujímavý príspevok o tom ako fanúšikovia strany SMER a obdivovatelia bývalého podpredsedu strany Pavla Pašku ešte aj pár rokov po jeho smrti mu veselo gratulujú na jeho verejnom profile na Facebooku a posielajú mu kytice a želajú veľa zdravia. Pavol Paška by mal [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.